Assalamualaikum and hye you all
Second day puasa alhamdulilah masih lagi bole. So you all plan berbuka ape hari nih heheheheh (dh pikir buka dh hikhik)
Bgn je dis morning terus semangat nk wat puding caramel yummy!!! senang jer dh blaja hari tuh heheheheh
Ingredients for puding
1 tin susu cair
1 tin air kosong (gunakan tin susu td)
10 biji telur ayam
Sedikit esen vanila
Ingredients for gula hangus
Gula 1 cwn
Cara cara mmbuat puding
1. Msukkan susu, air, telur and esen vanila ke dlm bekas.
2. Kacau sumer acuan td sehingga kembang (saya just blend je sume senang tk lenguh hahahhaha)
3. Mskkan ke dlm bekas dan kukus dlm 10 - 15 minit. (Sehingga msk)
4. Setelah msk letakkan gula di ats puding tersebut dan biarkan ia sejuk di dlm peti ais.
Cara cara mmbuat gula hangus
1. Pnskan gula dlm periuk sehingga bertukar menjadi keperangan (warna hangus)
2. Mskkan air perlahan2 ke dlm gula hangus. Biarkan gula hangus tersebut mnjdi air gula hikhihkhik
Tips - jgn kacau gula tersebut ia akan menyebabkan gula melekat dan lambat msk.
Tips - jgn biarkan gula terlalu hangus (nnti tk sdap)
So rakan - rakan selamat mncuba
tata~
P/s Love isn't something you earn, its something you learn. #MoveOnMoveUp
Sent from my BlackBerry® Celcom Mobile.
Eh eh ada lagi blog ni...
9 years ago
0 comments:
Post a Comment
thanks for your support (,")